Zlatko Kranjcar
NOS VoetbalAangepast

CL-clubs Warschau en Zagreb zoeken nieuwe trainer

Het voetbalseizoen is nog geen maand oud, maar twee Champions League-deelnemers moeten al op zoek naar een nieuwe trainer. Dinamo Zagreb-trainer Zlatko Kranjcar besloot vrijwillig te vertrekken na drie nederlagen op rij. Legia Warschau heeft Besnik Hasi de laan uit gestuurd.

Kranjcar zat pas sinds afgelopen zomer op de bank bij Dinamo, maar na de 5-2 nederlaag bij HNK Rijeka stopt hij ermee. Vorige week ging Zagreb in de Champions League met 3-0 onderuit tegen Olympique Lyon, ook de competitiewedstrijd daarvoor werd verloren. Sinds 2006 werd Zagreb ieder jaar kampioen in Kroatië.

Toch niet zo'n bijzondere reeks nederlagen

"Drie keer op rij verliezen is onze club volgens mij in de jaren zeventig voor het laatst overkomen'', zei Kranjcar. De serie nederlagen is opmerkelijk voor de club, maar ook weer niet zo bijzonder als Kranjcar denkt. In mei 2014 verloor de club voor het laatste drie wedstrijden achter elkaar.

Besnik Hasi

Bij Legia Warschau had Besnik Hasi weinig keus. Hasi moet na drie maanden vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten bij de Poolse landskampioen.

Legia Warschau verloor zondag in eigen huis met 3-2 van Zaglebie Lubin en zakte daardoor naar de veertiende plaats in de Poolse competitie. Assistent Aleksandar Vukovic neemt voorlopig de taken van Hasi over.

Grote nederlaag in Champions League

Vorige week werd Warschau in de Champions League de oren gewassen door Borussia Dortmund, dat in Polen met 6-0 won.

Hasi (44) werd in mei ontslagen bij Anderlecht, waar hij begin 2014 John van den Brom was opgevolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl