Davy Klaassen heeft Ajax met zijn vijfde competietreffer op voorsprong gezet

Ajax imponeert weer niet, maar wint wel van Heracles

Ajax heeft een moeizame 2-0 zege geboekt op bezoek bij Heracles Almelo. De doelpunten van de Amsterdammers vielen in de tweede helft. Aanvoerder Davy Klaassen en Nemanja Gudelj waren trefzeker.

De ploeg van Peter Bosz komt door de driepunter op gelijke hoogte met PSV en AZ, op vijf punten achterstand van koploper Feyenoord.

Heracles was in de beginfase dreigend met een schot van Lerin Duarte, de man die de afgelopen drie seizoenen onder contract stond bij Ajax maar daar op een zijspoor was beland. De thuisploeg claimde even later vergeefs een penalty na hands van Mitchell Dijks.

Davy Klaassen in duel met zijn voormalig ploeggenoot Lerin Duarte
    Peter Bosz in gesprek met een supporter van Heracles, de club waar hij eerder werkzaam was als coach
    De spelers van Ajax vieren de overwinning met de meegereisde fans

Ajax werd daarna sterker, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Ook na de rust overtuigde Ajax niet en voorkwam doelman André Onana onheil bij een inzet van Samuel Armenteros.

Vroege wissel Ziyech

Tot onvrede van de miljoenenaankoop zelf, werd Hakim Ziyech door Bosz in de 64ste minuut naar de kant gehaald ten faveure van Kasper Dolberg. Ook zonder Ziyech creëerde Ajax weinig kansen, maar Heracles stak de helpende hand toe.

Na een vrije trap van Dijks bezorgde Tim Breukers de bal bij Davy Klaassen, die dat cadeautje uiteraard uitpakte en zijn vijfde competitiedoelpunt erin prikte. Daarmee staat hij samen met FC Twente-speler Enes Ünal bovenaan de topscorerslijst na speelronde zes.

Een kwartier voor tijd besliste Nemanja Gudelj bij een snelle counter het duel.