1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

Bestand Aleppo geschonden; zeker 8 doden bij luchtaanval

Enkele gevechtsvliegtuigen hebben vier wijken van de Noord-Syrische stad Aleppo aangevallen die in handen zijn van opstandelingen. Daarbij zijn zeker acht mensen om het leven gekomen.  

Het is voor het eerst dat de stad is aangevallen sinds bijna een week geleden een staakt-het-vuren inging. 

Kort na de aanval riep de gouverneur van Aleppo de opstandelingen in de betrokken wijken op om zich over te geven en gebruik te maken van een amnestieregeling. Op die oproep is tot nu toe niet gereageerd.  

Rusland heeft vanavond gezegd dat het bestand de afgelopen 24 uur vijftig keer is geschonden. Moskou wijst daarbij naar de opstandelingen. 

Spanningen 

Eerder vandaag waarschuwde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken al dat de spanningen in en rond de stad opliepen. De opstandelingen zouden zich voorbereiden op een grote aanval op het Syrische leger. 

Gisteren kwamen al tientallen Syrische militairen om het leven toen gevechtsvliegtuigen een legerkamp in het oosten van het land aanvielen. De aanval werd uitgevoerd door de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten. 

Rusland vroeg in verband daarmee om een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad. De Russische VN-ambassadeur liep boos weg nadat zijn Amerikaanse collega had gesproken van een Russische stunt.  

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl