Luuk de Jong
NOS VoetbalAangepast

De Jong schuldbewust na 'kloteweek' voor PSV

Direct na de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord werd bij PSV de parallel getrokken met het Champions League-duel met Atlético Madrid van een paar dagen eerder. Ook in die wedstrijd domineerden de Eindhovenaren, maar ook dat duel ging thuis met 1-0 verloren.

Trainer Phillip Cocu benoemt het grootste probleem: "Als we bij de zestien komen, gaan we niet effectief met de mogelijkheden om. Daar moet heel snel verandering in komen."

Luuk de Jong voelt zich aangesproken: "Zeker. Ik ben aanvaller. Die bal moet er ook in, dan wordt het een stuk makkelijker. Misschien moeten we meer killen op zulke momenten."

De Jong schuldbewust na 'kloteweek' voor PSV

Cocu gaat verder: "Met name voor rust waren wij de totaal bovenliggende partij. Dan staan we één keer niet op te letten bij een corner en dan gaat ie erin. Dat zijn de wetten van de top, net als tegen Atlético."

De trainer van PSV stoort zich aan commentaren dat PSV fitter en frisser zou zijn dan Feyenoord. "Er is ook nog een psychologisch deel. Wij verliezen in Europa onverdiend en zij winnen van Manchester United, dat heeft invloed."

Cocu: weer niet effectief genoeg, dat moet veranderen

De Jong scoorde dus niet en zag ook nog dat Eric Botteghin, die hij moest dekken, Feyenoord de winst bezorgde. "Ik wilde de bal wegkoppen, maar kwam in een duel terecht waardoor hij helemaal vrij stond. Heel zuur. Wat een kloteweek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl