Feyenoord klopt PSV
NOS VoetbalAangepast

'Titelkandidaat? Ja, dat klopt, dat zijn wij'

"Drie keer winnen in zo'n week, dat is fantastisch." Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kon zijn geluk niet op na de 1-0 winst bij PSV, in een week waarin ook Manchester United (1-0) en ADO Den Haag (3-1) werden verslagen.

Wederom liet 'Gio' zijn ploeg compact spelen en moest er fel omgeschakeld worden bij het heroveren van de bal. "Dat is de basis geweest van deze zege: PSV niet in het spel laten komen. Op het laatst was het nog even kantje boord met al die voorzetten, maar meer konden ze eigenlijk ook niet."

Van Bronckhorst: klopt, wij zijn titelkandidaat

Achterin staat het als een huis. Doelman Brad Jones pakt punten voor de Rotterdammers en verdediger Eric Botteghin scoorde vandaag tegen PSV. Van Bronckhorst: "De kracht van dit team is dat er telkens iemand anders uitblinkt."

Jones zelf wist na afloop niet zo goed wat hij moest zeggen ("Ik kan niet goed over wedstrijden praten, dat is altijd zo geweest"), maar feit is wel dat door hem niemand het meer over eerste doelman Kenneth Vermeer heeft.

"Dat komt omdat hij geblesseerd is. Als Kenneth weer fit is, komt hij echt wel weer ter sprake", aldus de Australiër.

Door Jones praat niemand meer over Vermeer

Feyenoord gaat nu met vijf punten voorsprong aan kop in de eredivisie. Alle wedstrijden zijn nog gewonnen. En dat verbaast Van Bronckhorst eigenlijk niet eens. "Nee, we stoppen er allemaal veel energie in om beter te worden. We zijn een weg ingeslagen die punten oplevert."

Het heeft er inmiddels alle schijn van Feyenoord als een echt titelkandidaat beschouwd mag worden. Een predicaat dat Van Bronckhorst wel kan bekoren. "Als je zo begint als wij en dat volhoudt... Ja klopt, dan zijn we titelkandidaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl