Guus Til (midden) scoort bij zijn debuut voor AZ

AZ-tiener stelt vierde zege op rij veilig bij debuut

AZ heeft in de eredivisie zijn vierde opeenvolgende overwinning geboekt. In Zwolle werd PEC op een 2-0 nederlaag getrakteerd. De Alkmaarders blijven door de zege in de top meedraaien, terwijl de Zwollenaren nog altijd laatste staan.

Beide ploegen staan bekend om hun doorgaans verzorgde spelstijl, maar daar was voor de rust weinig van te merken. Pas in de slotfase van de buitengewoon saaie en rommelige eerste helft creëerde AZ een paar kansen. Joris van Overeems inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar Wout Weghorst tikte de bal van dichtbij wel in het doel.

• ANP Pro Shots
    Wout Weghorst maakt zijn tweede eredivisiegoal namens AZ
    De trainers John van den Brom en Ron Jans
    Iliass Bel Hassani stond voor het eerst in de basis bij AZ

Na de rust liet ook de thuisploeg zich voorin zien: Anass Achahbar toonde zich een bedrijvig baasje en ook de teruggekeerde en ingevallen Danny Holla liet zich zien. Zo belandde een vrije trap van de middenvelder op de paal en lepelde hij even later de bal knap, maar net over het doel.

Namens AZ raakte Ron Vlaar een keer het houtwerk. De verdediger speelde zich behendig (en niet echt karakteristiek) vrij en schoot de bal hard op de lat.

Debuterende AZ-tiener scoort

In de slotfase had Ridgeciano Haps het duel in het slot kunnen gooien, maar na een mooie rush schoof hij de bal net naast. Guus Til lukte dat wel. De 18-jarige debuterende middenvelder schoot op knappe wijze de 2-0 in de verre hoek.