Eric Botteghin na de 1-0 tegen PSV
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord wint ook van PSV en is vijf punten los

Drie dagen na de sensationele Europese thuiszege op Manchester United is het Feyenoord ook gelukt om op bezoek bij PSV als winnaar van het veld te stappen.

Eric Botteghin maakte tien minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd. De Rotterdammers verstevigen hun koppositie in de eredivisie en staan nu vijf punten voor op PSV.

In het schaakspel wachtten de ploegen geduldig op kansen en die lagen niet voor het oprapen. PSV was voor de rust het gevaarlijkst via Luuk de Jong, wiens twee kopballen precisie misten, en Luciano Narsingh, die oog in oog met doelman Brad Jones de bal niet onder controle kreeg. Ook zag hij een schot gestopt worden door de Australiër.

Feyenoord was in de eerste helft dicht bij succes toen Nicolai Jørgensen knap vrij was gespeeld door Dirk Kuijt, maar Jetro Willems greep tijdig in om onheil te voorkomen.

  • ANP
    Kuyt protesteert bij scheidsrechter Blom nadat hij een gele kaart kreeg
  • ANP
    Rick Karsdorp en Luuk de Jong duelleren om de bal
  • ANP ProShots
    Guardado, Jørgensen en Isimat-Mirin vechten om de bal
  • ANP ProShots
    Eric Botteghin haalt uit en schiet Feyenoord naar de winst
  • ProShots
    Brad Jones feliciteert Botteghin na zijn treffer

Ook na de pauze ontbrak het in de topper lang aan vuurwerk. PSV drong het meeste aan, terwijl Feyenoord voor een punt leek te tekenen, behoedzaam bleef spelen en op spaarzame counters loerde.

In de beginfase van het tweede bedrijf was Davy Pröpper namens PSV gevaarlijk met een zwabberschot en zag Kuijt aan de andere kant een kopbal door Andrés Guardado van de lijn gehaald worden.

De druk van PSV nam geleidelijk toe en Gastón Pereiro had vlak voor het doel de 1-0 op z'n schoen, maar hij faalde. Amper een minuut later sloeg Feyenoord toe. Uit een corner van Bilal Basacikoglu belandde de bal bij de ongedekt gelaten Botteghin, die koel afrondde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl