Nico Rosberg in actie op het parcours van Singapore
NOS SportAangepast

Verstappen komt slechte start niet te boven, Rosberg wint

Nico Rosberg heeft met een zege in de Grand Prix van Singapore de leiding in het WK van Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton overgenomen. Max Verstappen moest op het stratencircuit in Marina Bay keihard werken voor een zesde plaats.

Verstappen had, net als in Spa en Monza, een beroerde start en zakte terug van de vierde naar de achtste plek. Nico Hülkenberg zwiepte vlak na de start ineens bruusk naar rechts, raakte de wagen van Kvyat, schoof vlak voor Verstappens bolide langs de boarding in en bracht zo al gelijk de safetycar in stelling.

Rosberg, Daniel Ricciardo en Hamilton waren wel goed weg en Kimi Raikkönen en Fernando Alonso (negen naar vijf) profiteerden van Verstappens slechte start. De Limburger won na acht ronden door schade aan Sainz' wagen wel een plaats terug, maar gaf daar al 0.20 op Rosberg toe.

Rosberg leidt het veld in de GP van Singapore

Podium was niet meer mogelijk

Verstappen wisselde al na veertien ronden van banden, de voorste bolides deden dat pas ronden later. Mercedes koos voor de hardste en meest slijtvaste compound. Bij Verstappen was ook de tweede set al verrassend snel weer aan vervanging toe. Hij knokte daarna nog voor wat hij waard was, liet een paar knappe inhaalacties zien, maar het podium kwam niet meer in beeld.

Achter Rosberg en Ricciardo profiteerde Raikkönen na 33 ronden van een remfout bij Hamilton. De Brit pakte de derde positie rond de laatste serie stops weer terug. Rosberg hield Ricciardo ondanks lichte remproblemen op afstand, al kwam die in de slotronden nog angstig dichtbij. Op de streep was het verschil minder dan een halve seconde.

Knap was de opmars van Sebastian Vettel die in zijn Ferrari na een mislukte kwalificatie vanaf de 21ste en laatste plaats op de grid opstoomde naar de vijfde positie.

WK-stand

CoureurTeamPunten
1. Nico RosbergMercedes273
2. Lewis HamiltonMercedes265
3. Daniel RicciardoRed Bull Racing179
4. Sebastian VettelFerrari153
5. Kimi RäikkönenFerrari148
6. Max VerstappenRed Bull Racing129

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl