Hicham Faik (onzichtbaar in het midden) wordt gefeliciteerd door zijn ploegmaten

Eerste balcontact Faik bezorgt Excelsior punt in Tilburg

Willem II heeft thuis tegen Excelsior verzaakt de volle buit te pakken. De Rotterdammers dwongen dankzij een late treffer een 1-1 gelijkspel af.

Al na zes minuten was het raak in Tilburg, toen Fran Sol vrij kon inkoppen na een knappe voorzet van linksback Dico Koppers. De Spanjaard maakte daarmee zijn derde treffer van dit seizoen.

Erik Falkenburg was daarna met een kopbal dicht bij de 2-0.

Dico Koppers (l), Thom Haye van Willem II strijden met Excelsior-speler Kevin Vermeulen om de bal, rechts ligt Luigi Bruins op de grond

Excelsior liet voor rust weinig zien, al was de volley van voormalig Willem II-speler Terell Ondaan na een voorzet van Ryan Koolwijk werkelijk prachtig.

Door de voorsprong van Willem II moest Excelsior komen en dat deed het ook na rust, al was een bijna door Darryl Lachman in eigen doel gewerkte voorzet van Ondaan lang de beste kans op de 1-1.

Kostas Lamprou baalt als een stekker na de 1-1 van Faik

Faik scoort direct

Willem II leunde achterover en die afwachtende houding werd tien minuten voor tijd afgestraft. Excelsior kreeg een vrije trap na een onnodige charge van Lachman. Invaller Hicham Faik ging achter de bal staan en scoorde uit zijn eerste balcontact.

De middenvelder stond slechts twee minuten en vijf seconden binnen de lijnen toen hij scoorde. Geen invaller was dit seizoen sneller trefzeker.