Ricky van Wolfswinkel (l) wordt na zijn goal omhelsd door Adnane Tighadouini

Vitesse wint na zeven maanden weer eens in Arnhem

Vitesse heeft in een matige wedstrijd Go Ahead Eagles verslagen. In de eigen Gelredome eindigde het duel, dat in het teken stond van de Slag om Arnhem die 72 jaar geleden begon, in 2-0.

En zo wonnen de Arnhemmers voor het eerst sinds 13 februari weer eens in eigen huis.

Het aanwezige publiek, onder wie enkele oorlogsveteranen, werd voor rust amper verwend, al speelde Vitesse wel vinniger dan Go Ahead. Na gegrabbel van Theo Zwarthoed scoorde Nathan bijna, maar zijn schotje werd door Joey Groenbast op de lijn gekeerd.

Een spandoek in de Gelredome ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem

Na rust moesten de Eagles terug, maar de thuisploeg had een penalty nodig om de ban te breken: Ricky van Wolfswinkel vuurde de bal onberispelijk binnen. De kiezelharde dropkick van Lewis Baker die de 2-0 betekende gaf de zege toch nog wat glans.