Na twee keer zilver eindelijk goud voor Ter Schure/Fransen

Aangepast

Vincent ter Schure en piloot Timo Fransen hebben bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro goud gewonnen in de wegwedstrijd in de categorie voor atleten met een visuele beperking. 

Vincent ter Schure (rechts) en Timo Fransen ANP

Ter Schure en Fransen klopten het Spaanse duo Ignacio Ávila Rodríguez/Joan Font Bertoli in de sprint. De Britten Steve Bate en piloot Adam Duggleby, in de tijdrit en op de baan nog plaaggeest van Ter Schure/Franssen, werden op een halve minuut derde.

Na het zilver in de tijdrit en het zilver op de baan op de 4.000 meter achtervolging is het al de derde medaille voor het succesvolle tandemduo.

Stephen de Vries en piloot Patrick Bos konden geen rol van betekenis spelen in de wegwedstrijd. Het duo werd zesde op bijna vijf minuten van de winnaars. Tristan Bangma en piloot Teun Mulder, die exact een week geleden op de baan goud wonnen op de kilometer tijdrit, gaven in de beginfase op.

Bijrol vrouwentandems

De Nederlandse vrouwentandems hebben het succes van de mannen in de wegwedstrijd niet kunnen evenaren. Odette van Deudekom en pilote Kim van Dijk eindigden als zevende op bijna vijf minuten van de Poolse winnaars Iwona Podkoscielna en pilote Aleksandra Teclaw.

Larissa Klaassen en Haliegh Dolman, aan het begin van de Paralympische Spelen nog tweede op de baan op de kilometer tijdrit, vielen uit. 

Meer van de Paralympische Spelen: nos.nl/ps

Tweede goud

De zege van Ter Schure en Fransen is al de tweede gouden medaille voor Nederland in de wegwedstrijd. Eerder op de dag won Daniel Abraham Gebru goud in de klasse C4-5.

STER Reclame