FC Twente viert de 1-0 van Enes Ünal

Ünal weer goud waard voor Twente

FC Twente heeft thuis met 4-1 van ADO Den Haag gewonnen. Enes Ünal, eerder al goed voor drie treffers tegen FC Groningen toen FC Twente met 4-3 won, scoorde nu twee keer.

Ünal trof eerst, na een klein kwartier, doel met een prachtige vrije trap. En tien minuten voor rust kopte hij een voorzet op maat van Kamohelo Mokotjo feilloos tegen de touwen. Een klein offensiefje voor rust van ADO leverde niets op.

ADO ging na de pauze hartstochtelijk op jacht naar een treffer, maar liep tegen een counter aan, waarbij Bersant Celina, net als Ünal gehuurd van Manchester City, in twee instanties scoorde.

ADO-verdediger Tom Beugelsdijk baalt

Celina had even later ook nog de 4-0 op zijn voeten, maar doelman Ernestas Setkus redde bekwaam.

Vlak voor tijd kopte Kevin Janssen een voorzet Ruben Schaken binnen voor ADO, maar het slotakkoord was voor FC Twente. Mokotjo tikte uit de rebound de vierde voor de thuisploeg binnen.