NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef weer gearresteerd, OM wil geen treitervlogs meer

Rapper Boef is vannacht weer gearresteerd. Hij werd vlak voor een optreden in een club in Tilburg aangehouden. "Wij hebben hem een aantal gedragsaanwijzingen opgelegd en daar heeft hij zich niet aan gehouden", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Daarom voelden wij ons genoodzaakt om hem weer te arresteren."

De rapper werd een paar uur later vrijgelaten. Hij moet in januari voor de politierechter verschijnen.

Volgens de woordvoerder heeft het OM tegen de rapper gezegd dat ze geen 'treitervlogs' meer van hem willen zien in de toekomst. "Hij moet vooral doorgaan met leuke vlogs maken, maar wij willen geen vlogs zien waarin hij agenten beledigt of oproept tot ordeverstoring." Of een vlog ook de reden is geweest voor de arrestatie van vannacht, is niet duidelijk.

"Iedereen heeft vrijheid van meningsuiting, maar wij trekken de grens bij belediging en opruiing. Dat zijn verdenkingen waar hij ook al eerder voor werd gearresteerd."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Boef zat deze week ook al een paar dagen vast nadat hij zijn aanhangers via sociale media had opgeroepen te komen naar een gevecht met rapper Para Soma. De politie zei dat mogelijk een grote vechtpartij tussen aanhangers van de twee rappers was voorkomen.

Omdat Boef in opspraak is geraakt, hebben meerdere concertzalen in Nederland optredens van de rapper geannuleerd of zijn van plan dat te doen. In Tilburg, Dordrecht en Eindhoven zijn inmiddels concerten van hem afgelast.

Rolmodel

Boef hoeft niet meer te komen naar het Eindhovense evenement Word Up! van het jongerencentrum Dynamo. De organisatie: "Boef is nog altijd verdachte in een zaak van het OM en daarnaast betreuren wij de wijze waarop ‘Boef’ zich de afgelopen dagen geuit heeft in de pers en op sociale media. Dit is niet het voorbeeld waar Dynamo voor staat en wij zullen hier dan ook geen podium voor bieden."

Ook het concert dat Boef vanavond bij poppodium Bibelot in Dordrecht zou geven, is afgelast. "Gezien de recente uitlatingen van Boef, achten wij de kans op een grimmige sfeer substantieel. Daar hebben we geen zin in, mede omdat de doelgroep van dit evenement voor een groot deel uit 15- en 16-jarigen bestaat", aldus de directeur van het poppodium.

Gezellig

Ook is Boef niet meer welkom bij tienerfeest Kidsco in Tilburg. Daar zou hij begin oktober optreden. "We staan voor veilige en gezellige feesten", zegt de organisatie toen op Facebook. Met dit soort 'artiesten' kunnen we dit niet waarborgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl