Griffioen/Van Koot wint Nederlands onderonsje in dubbelfinale

Aangepast

Rolstoeltennisster Jiske Griffioen heeft haar tweede paralympische gouden medaille binnen. Samen met Aniek van Koot, die ze gisteren nog versloeg in de enkelfinale, won ze de dubbelspelfinale van het eveneens Nederlandse duo Marjolein Buis/Diede de Groot, 6-4, 6-2.

Het leek een gemakkelijke opgave te worden voor Griffioen en Van Koot, die snel op een 5-1 voorsprong kwamen in de eerste set. Toch werd het nog even spannend toen Buis en De Groot terugkwamen tot 5-4. 

Daar bleef het echter bij en de set werd binnengehaald door Griffioen en Van Koot, 6-4. In de tweede set kwam de overwinning van Griffioen en Van Koot niet meer in gevaar. 

Het Nederlandse duo, dat op de Paralympische Spelen in Londen nog zilver won, verloor op het toernooi in Rio geen enkele set.

1/2Marjolein Buis (l) en Diede de Groot NOS
2/2Ontlading bij Jiske Griffioen (l) en Aniek van Koot na het laatste punt NOS

Tweede zilver

Voor Marjolein Buis is de zilveren plak haar tweede paralympische medaille. In Londen werd ze paralympisch kampioen in het dubbel, samen met Esther Vergeer. In het enkelspel in Rio werd ze in de kwartfinales uitgeschakeld. 

Diede de Groot werd vierde in het enkelspeltoernooi en deze zilveren dubbelspelmedaille is haar eerste paralympische plak.

Meer over de Paralympische Spelen op http://nos.nl/ps2016/

STER Reclame