ANP

Minister Dijsselbloem van Financiën wil dat er een verbod komt op reclame voor sommige risicovolle financiële producten, zoals bepaalde binaire opties en contracts for difference (cfd's).

Bij beide beleggingen wordt gegokt op het koersverloop van een aandeel of grondstof. Daarbij kan veel winst worden geboekt, maar mensen kunnen ook in korte tijd veel geld kwijtraken.

De laatste jaren zijn er bij de Autoriteit Financiële Markten meer dan vijftig klachten binnengekomen over dergelijke producten. De meeste klachten ging over buitenlandse aanbieders die in Nederland actief zijn. 

Agressieve verkooptechnieken 

AFM constateerde vorig jaar dat er bij de verkoop van binaire opties en cfd's soms agressieve of ongepaste verkooptechnieken worden gebruikt. Dijsselbloem wil dat de beide producten niet langer onder de aandacht van consumenten worden gebracht.

In antwoord op Kamervragen schrijft hij dat samen met de AFM nog moet worden uitgewerkt hoe het verbod eruit moet zien en welke (afgeleide) financiële producten eronder moeten vallen.

België heeft al een dergelijk verbod en Frankrijk werkt ook aan wetgeving hierover.

STER reclame