Domingos Montagner
NOS Nieuws Buitenland Cultuur & Media Aangepast

Brazilië geschokt door verdrinkingsdood van soapster

De hoofdrolspeler van de populairste soap van Brazilië is door verdrinking om het leven gekomen. De 54-jarige Domingos Montagner ging na een opnamedag zwemmen in een rivier, maar werd meegesleurd door de sterke stroming.

Actrice Camila Pintanga, met wie Montagner was gaan zwemmen, schreeuwde nog om hulp, maar de plaatselijke bevolking van Canindé, een gemeente in het oosten van het land, reageerde daar niet op omdat ze dachten dat er een scène werd opgenomen. Een aantal uren later werd het lichaam van Montagner gevonden, op zo'n 30 meter van de plaats waar hij eerder was verdwenen.

Op een video op Twitter is te zien dat Pintanga zich erg ongerust maakt, terwijl in het water wordt gezocht naar Montagner.

Montagner speelde de rol van boer Santo in Velho Chico, waarin hij het geregeld opneemt tegen gewapende mannen. In de soap werd hij meerdere malen dood gewaand omdat hij zou zijn doodgeschoten of zou zijn verdronken.

Op de website van de soapserie Velho Chico wordt Montagner uitgebreid herdacht. Media in Brazilië pakken flink uit met het nieuws over zijn overlijden. Er wordt geschokt gereageerd op zijn dood. 

In het nieuwsprogramma Jornal Nacional maakt een duidelijk aangeslagen presentatrice zijn dood bekend: "Het spijt ons te moeten melden dat zojuist is bevestigd dat acteur Domingos Montagner is overleden". 

Montagner, geboren in São Paulo, laat een vrouw en drie kinderen achter.

STER reclame