NOS VoetbalAangepast

'Ondenkbaar dat rvc KNVB ongewijzigd blijft'

Het is ondenkbaar dat de raad van commissarissen van de KNVB in de huidige samenstelling blijft bestaan. Vice-voorzitter Pier Eringa van het bondsbestuur wijt de bestuurlijke chaos aan het optreden van de rvc en spreekt van een vertrouwensbreuk.

Bondsbestuur KNVB: er gaan harde woorden vallen

Volgens Eringa heeft de slechte interne communicatie rond het afscheid van Bert van Oostveen en de aanstelling van Gijs de Jong als opvolger voor veel frustratie gezorgd. Woensdag uitten de eredivisieclubs zich in dezelfde bewoordingen.

'Er is te veel gebeurd'

"Het vertrouwen is dusdanig geschonden dat het niet meer te lijmen valt. Dan moet je wellicht met nieuwe mensen doorgaan", zegt Eringa, de tweede man achter voorzitter Michael van Praag in het bondsbestuur. "De kans is heel klein dat de rvc in zijn geheel blijft, er is te veel gebeurd."

Eringa benadrukt dat de wanorde in Zeist geen betrekking heeft op alle geledingen binnen de bond. "De KNVB is geen stuurloos schip. Je kan zeggen dat we binnen de sectie Betaald Voetbal een probleem hebben met de raad van commissarissen."

Harde woorden

"Het moet afgelopen zijn dat er een beeld bestaat alsof het een chaos is bij de KNVB", zegt hij verder. "Daarom moeten er intern eerst de koppen bij elkaar worden gestoken en daarbij zullen waarschijnlijk harde woorden vallen."

"Het is de taak van het bondsbestuur om van bovenaf te kijken hoe we de zaak weer goed georganiseerd krijgen", zegt Eringa. "We gaan kijken of de huidige structuur bij de KNVB wel werkt en hoe mensen onderling hebben gefunctioneerd en gecommuniceerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl