NOS NieuwsAangepast

The Series: strijd om het Witte Huis in eigenzinnige nieuwsvideo's

Wie heeft de grootste?

Hoe fit moet je zijn als presidentskandidaat? Vijf redenen waarom Donald Trump en Hillary Clinton de verkiezingen wel/niet winnen? Zo ziek van die twee, waarom zou je gaan stemmen? En wie heeft de grootste?

Met dit soort eigenzinnige invalshoeken gaat een nieuw online-experiment van NOS Nieuws de Amerikaanse verkiezingen in video vangen. NOS The Series bestaat uit een dagelijks aanbod van onalledaagse online-video's.

In vijf verschillende series belicht NOS The Series de strijd om het Witte Huis. Wordt Hillary Clinton de eerste Madam President? Kan Donald Trump Amerika weer 'groots' maken? Wat gebeurt er achter de schermen van de campagnes en wat gebeurt er voor, tijdens en na de debatten?

Sneller en scherper

Ook reizen NOS-correspondenten Wouter Zwart en Arjen van der Horst kriskras door het land en vloggen ze als daar aanleiding toe is.

De video-bijdragen zijn zichtbaar en inhoudelijk anders dan de traditionele video's op tv en online. Met snellere en scherpere montages, in tekst en beeld.

Op vaste tijdstippen verschijnen nieuwe afleveringen: om 17.00 en 21.00 uur. NOS The Series gaat door tot twee dagen na de verkiezingen, van dinsdag 8 november. Hier zijn de series te zien (en te delen met als hashtag #nostheseries):

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl