NOS NieuwsAangepast

Poging tot brandstichting bij Zaanse supermarkt

Onbekenden hebben gisteravond laat geprobeerd brand te stichten bij de supermarkt die het middelpunt is van overlast door Turks-Nederlandse jongeren.

Gisteravond werd een stapel vuilniszakken bij de voorgevel gevonden en het vermoeden bestond dat die er lag om in brand te steken. De politie bevestigt vanochtend dat een van de vuilniszakken bij de Vomar was aangestoken. Het vuur kon snel worden geblust, zegt een woordvoerder.

Beelden van bewakingscamera's worden onderzocht in de hoop de daders te vinden. Een buurtbewoner vertelde eerder al dat iemand bij de supermarkt iets aanstak, maar dat werd toen nog niet bevestigd.

Aanhoudingen

De politie heeft woensdag twee jongeren van 19 en 20 jaar aangehouden in Zaandam. Zij worden verdacht van het aanzetten tot geweld.

Op een internetfilmpje waren de twee te zien met een boksbeugel en een stroomstootwapen.

Extra vergadering

De gemeenteraad van Zaanstad heeft vanavond extra overleg over de problemen van de afgelopen weken in de wijk Poelenburg. Twee van de zes oppositiepartijen hebben aangekondigd dat ze dan een motie van wantrouwen indienen tegen burgemeester Geke Faber.

Ze zijn ontevreden over de in hun ogen trage optreden tegen de onruststokers in Poelenburg, zegt de Partij voor Ouderen en Veiligheid. Ook vinden de twee partijen dat de gemeenteraad niet wordt geïnformeerd over plannen om de onrust in de wijk de kop in te drukken.

De grootste oppositiepartij SP is niet van plan de burgemeester weg te sturen. Als reden wordt genoemd dat Faber in december toch al vertrekt.

Maandag stelde Faber een samenscholingsverbod in. Ook werd besloten om meer politie in de wijk te laten patrouilleren om de onrust aan te pakken. Veel te laat, vinden de oppositiepartijen in Zaanstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl