ANP
NOS SportAangepast

Sifan Hassan breekt met succescoach Hoedt

Sifan Hassan heeft besloten een einde te maken aan de samenwerking met haar coach Honoré Hoedt. Volgens de Nederlandse atlete "zijn veranderingen nodig" om zo goed mogelijk te kunnen blijven presteren.

Hassan werkte sinds 2012 samen met Hoedt en groeide in die periode uit tot een wereldtopper op de middellange afstand. Zo won ze dit jaar goud bij de WK indoor op de 1.500 meter en werd ze in 2014 en 2015 Europees kampioene op die afstand.

Olympische Spelen

De in Ethiopië geboren Hassan finishte bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, mede door blessureleed in de voorbereiding, teleurstellend als vijfde op de 1.500 meter.

Ik heb de afgelopen jaren alles in het teken van mijn sport gesteld en wil dat voor de komende jaren opnieuw doen, maar er zijn ook veranderingen nodig.

Sifan Hassan

"Ik heb nagedacht over de weg die ik moet volgen om in Tokio 2020 voor de gouden medaille te strijden. Daarbij is het onvermijdelijk dat ik soms moeilijke beslissingen moet nemen", zegt Hassan in een verklaring.

"Ik heb de afgelopen jaren alles in het teken van mijn sport gesteld en wil dat voor de komende jaren opnieuw doen, maar er zijn ook veranderingen nodig."

Vaker naar het buitenland

Hassan beraadt zich de komende tijd op een nieuwe coach en de invulling van haar trainingsprogramma. Het is daarbij de bedoeling dat ze vaker in het buitenland op hoogte gaat trainen.

Erelijst Sifan Hassan sinds 2014

JaarPrestaties
2016Goud WK indoor (1.500 m), zilver EK outdoor (1.500 m)
2015Goud EK indoor (1.500 m). brons WK outdoor (1.500 m), goud EK cross country
2014Goud EK outdoor (1.500 m), zilver EK outdoor (5.000 m)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl