NOS NieuwsAangepast

Wekdienst woensdag 14 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt opnieuw een zonovergoten dag met tropische temperaturen. Het kwik loopt vanmiddag op tot rond de 32 graden in het zuiden en 29 graden op de Waddeneilanden.

Wat heb je gemist?

Rechters moeten bij ontuchtzaken duidelijker uitleggen hoe zij tot hun straf zijn gekomen. Dat stelt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld Tegen Kinderen, Corinne Dettmeijer in een rapport. Voor zowel daders als slachtoffers moet het begrijpelijk zijn waarom een straf wordt opgelegd.

Tien procent van de Nederlanders die in de eerste zeven maanden van dit jaar zorg nodig hadden, heeft die zorg uitgesteld of helemaal niet gebruikt om het eigen risico uit te sparen. De helft van die groep kon het naar eigen zeggen echt niet betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van zorgverzekeraar VGZ.

Een vrouw legt een gipsverband aan

De 1-0 nederlaag van PSV tegen Atlético Madrid in de Champions League laat bij de Eindhovenaren een extra bittere smaak na. Pröpper liep een hoofdwond op bij de goal van Atlético. De scheidsrechter had het spel stil kunnen leggen, maar deed dat niet, waardoor de Spanjaarden konden scoren.

Pröpper: ik stond op het lijstje voor de penalty

De politie heeft in de Zaanse wijk Poelenburg opnieuw drie mensen aangehouden. De wijk kampt al weken met hangjongeren die overlast veroorzaken en mensen intimideren. Eerder zette de politie al negen mensen in Zaandam vast, onder wie vlogger Ismail Ilgun en de Turks-Nederlandse journalist Fatih Ozyar.

In de wijk Poelenburg geldt sinds kort een samenscholingsverbod

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben een chemische fabriek van Islamitische Staat in de Iraakse stad Mosul gebombardeerd. Het zou gaan om een voormalige farmaceutische fabriek, die omgebouwd is door IS om chemische wapens te produceren.

Irakese vluchtelingen uit Mosul

Verder vandaag...

Voetbalbond UEFA kiest een nieuwe voorzitter als opvolger van de wegens corruptie geschorste Michel Platini. Nederlander Michael van Praag is een van de kanshebbers.

In Straatsburg vandaag de langverwachte State of the Union-speech van Jean-Claude Juncker. De voorzitter van de Europese Commissie moet, op een moment dat de EU uit elkaar dreigt te vallen na de brexit, het politieke seizoen aftrappen met een pro-Europese toespraak.

Ook vandaag wordt een nieuw weerrecord verwacht. Nog nooit was het zo laat in het jaar zo warm, net als gisteren. De temperaturen schommelen vanmiddag rond de 30 graden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl