Landgoed De Wielewaal in Eindhoven staat te koop
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Oude landgoed van Frits Philips in Eindhoven te koop

Het is niet alleen een van de grootste huizen van Nederland, maar volgens de makelaar ook het duurste: landgoed De Wielewaal in Eindhoven staat te koop.

De villa werd bekend door Frits Philips, van het gelijknamige elektronicaconcern. Hij woonde van 1934 tot zijn dood in 2005 op het landgoed, meldt Omroep Brabant.

Compleet herbouwd

In 2007 liet de huidige eigenaar, een internationaal zakenman, de villa bijna helemaal slopen om hem in dezelfde stijl maar dan groter te herbouwen.

De Wielewaal heeft nu veertig kamers, acht badkamers, een garage met plek voor zes auto's, een sportschool, een buitenzwembad en een wijnkelder van 750 vierkante meter. Daarnaast staan er nog vier andere woningen op het landgoed.

Duurste huis

Het complex is niet terug te vinden op Funda. In plaats daarvan heeft de makelaar een speciale website geopend. Het Engelstalige promotiefilmpje verraadt dat er rekening wordt gehouden met een koper van buiten Nederland.

Wat het paleisje moet kosten, houdt de makelaar liever voor zich. Maar hij durft wel te stellen dat het het duurste huis in Nederland is. Het één na duurste huis in ons land is volgens de makelaar tussen de 20 en 25 miljoen euro waard. De Wielewaal zit daar dus nog boven.

Advertentie via Ster.nl