NOS NieuwsAangepast

Dressuurruiters voorlopig derde in landenwedstrijd

Het Nederlandse dressuurteam staat na de teamwedstrijd - het eerste deel van de landenwedstrijd - op de derde plek in de landenwedstrijd. De ruiters Demi Vermeulen (II), Nicole den Dulk (IB), Rixt van der Horst (II) en Frank Hosmar (IV) haalden een gezamenlijk een score van 215.558.

Aan kop staat Groot-Brittannië met een score van 225.884. Duitsland bezet de tweede plek met een score van 218.602. Na de individuele omlopen van woensdag en donderdag wordt het eindklassement opgemaakt.

Rixt van der Horst en haar paard Caraat na de teamwedstrijd op de Paralympische Spelen in Rio

Voor het berekenen van de totaalscore worden de drie beste scores bij elkaar opgeteld. In het geval van het Nederlandse team zijn dit de scores van Hosmar (72.381), Vermeulen (71.824) en Van der Horst (71.353). Den Dulk behaalde een score van 70.640, maar deze telt voor de totaalscore niet mee.

De scores van de individuele wedstrijden worden hier nog bij opgeteld, dus de Nederlandse ruiters zijn er nog niet. Woensdag rijden Hosmar en Den Dulk hun individuele kür, donderdag komen Van der Horst en Vermeulen in actie. Na deze wedstrijden is bekend of het Nederlandse dressuurteam een medaille mee naar huis zal nemen.

Sanne Voets

Om 21.00 uur beginnen de individuele wedstrijden in graad III, waaraan Sanne Voets met haar paard Demantur deelneemt. Voets maakt geen deel uit van de teamwedstrijd, dus haar score is voor die competitie niet relevant.

Deel artikel: