Zaanse 'hang-vlogger' opgepakt voor opruiing

Aangepast
Vlogger Ismail Ilgun is vanmorgen aangehouden in zijn woning HoodVlog Ismail Ilgun

Vlogger Ismail Ilgun uit Zaandam is aangehouden. Bronnen hebben dat bevestigd tegen de NOS. 

De politie zegt alleen dat een 19-jarige Zaandammer vandaag thuis is opgepakt voor opruiing, maar geeft geen verdere details. Tijdens een huiszoeking werd onder meer een 'digitale gegevensdrager' in beslag genomen. De arrestant zit nog vast.

Ilgun kreeg landelijke bekendheid door zijn video's waarin te zien is hoe hij met zijn vrienden rondhangt bij een supermarkt in de wijk Poelenburg in Zaandam. Volgens de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie veroorzaakt de groep overlast. 

Samenscholingsverbod

Gisteravond werd daarom extra toezicht aangekondigd. Ook is een samenscholingsverbod ingesteld. Het leidde gisteravond al tot acht aanhoudingen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Noodverordening vaker afgekondigd tegen overlast jongeren

Deze acht arrestanten zijn inmiddels vrijgelaten. Twee van hen hebben een dagvaarding gekregen en moeten dus later voor de rechter komen. Zij hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan mishandeling, belediging van de politie en verzet bij hun arrestatie. De andere zes hebben een boete of strafbeschikking gekregen. 

Aangifte

Raadslid Juliëtte Rot uit Zaandam deed eerder aangifte van intimidatie en bedreiging tegen vlogger Ilgun en een aantal van zijn vrienden. Rot gaf afgelopen weekend een interview voor de camera van NH, toen Ilgun haar met draaiende camera onderbrak. Hij beschuldigde haar ervan dat ze jongeren in de buurt negatief wegzet. 

Op de beelden is te zien dat andere jongeren vanuit een auto roepen dat ze weten waar Rot woont. Als de auto wegrijdt, steekt een van hen een middelvinger op. 

STER Reclame