Freek van der Wart begin dit jaar op de NK
NOS SportAangepast

Shorttracker Van der Wart vreest voor einde seizoen

Nog voor het shorttrackseizoen begonnen is, lijkt het voor Freek van der Wart al voorbij. Een paar weken nadat hij zijn enkel heeft gebroken, moet de 28-jarige Zuid-Hollander een operatie aan zijn kuitbeen ondergaan.

"Ik heb deze zomer tijdens een training mijn enkel gebroken. De operatie was succesvol verlopen, maar na röntgenfoto's bleek er een afwijking te zijn. Een CT-scan heeft vervolgens uitgewezen dat mijn kuitbeen te kort is, waardoor mijn enkel niet stabiel genoeg is", begint Van der Wart zijn uitleg.

"Ik moet nu een operatie aan mijn kuitbeen ondergaan. Dat wordt gebroken en verlengd. Daarna moet ik zes weken rust houden, leren lopen en tot slot weer leren schaatsen. Eigenlijk ben ik weer terug bij af."

Het is nog maar de vraag hoe het herstel gaat verlopen. "Natuurlijk vrees ik voor dit seizoen, maar ik leg me er niet zomaar bij neer. Ik ga er alles aan doen om dit seizoen nog in actie te komen."

Het is voor Van der Wart niet de makkelijkste fase in zijn carrière. Na het afgelopen seizoen onderging hij al een operatie aan zijn schouder, iets wat al lange tijd gepland stond. Hij wilde fit aan het komende seizoen beginnen. Het is een belangrijk seizoen, een jaar voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Bovendien staan in maart 2017 de WK in de Rotterdamse Ahoy op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl