NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van dinsdag 13 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vanmiddag in grote delen van het land tropisch heet. Er is volop zon, de temperatuur varieert van 28 tot 30 graden in het noorden en tussen de 30 en 32 in het midden en zuiden van Nederland.

Wat heb je gemist?

De PVV wil een bindend referendum naar Zwitsers model. Partijleider Wilders vindt dat er vier keer per jaar een volksraadpleging moet kunnen worden gehouden. Volgens hem is dat goed voor de democratie. Dat er een bindend referendum moet komen, stond al in het verkiezingsprogramma. De PVV komt nu met meer details.

PVV-leider Wilders pleit voor meer referenda

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton zegt dat ze een doktersadvies om rust te houden heeft genegeerd. Haar artsen adviseerden haar vrijdag om vijf dagen te stoppen met de campagne omdat ze een longontsteking had opgelopen. Clinton wilde daar niets van weten en ging door met haar werk. Dat doet ze wel vaker, vertelt echtgenoot Bill.

Bill Clinton: juist besluit om dag rust te nemen

Vlakbij de grens met Noord-Korea hebben Amerikaanse bommenwerpers vluchten uitgevoerd. De B1-bommenwerpers, die ook kernbommen kunnen dragen, werden geëscorteerd door Amerikaanse en Zuid-Koreaanse straaljagers. Het is zeer waarschijnlijk een reactie op de kernproef van Noord-Korea vorige week.

Een Amerikaanse B1-bommenwerper

Verder vandaag...

In Zaandam is vanavond een buurtbijeenkomst over de problemen in de wijk Poelenburg. Een groep jongeren zorgt voor overlast in de wijk en plaatst daarover filmpjes op YouTube. Gisteren werd nog een 17-jarige opgepakt naar aanleiding van een van deze video's.

Bill Clinton voert vandaag campagne in plaats van zijn vrouw Hillary. Gisteravond werd bekend dat zij doktersadvies had genegeerd om een paar dagen rust te nemen vanwege een longontsteking. Zondag werd de presidentskandidaat onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op het World Trade Center.

Verder sneuvelt er vandaag waarschijnlijk weer een hitterecord. Nog nooit steeg de temperatuur op 13 september in de Bilt tot boven de 30 graden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl