Hillary Clinton, nadat ze was bijgekomen afgelopen zondag
NOS NieuwsAangepast

Clinton negeerde doktersadvies om vijf dagen rust te houden

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton zegt dat ze een doktersadvies om rust te houden heeft genegeerd. Haar artsen adviseerden haar vrijdag om vijf dagen te stoppen met de campagne omdat ze een longontsteking had opgelopen. Clinton wilde daar niets van weten en ging door met haar werk.

Afgelopen zondag werd ze onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op het World Trade Center. In een interview met CNN zegt ze dat ze de diagnose van longontsteking niet meteen naar buiten had gebracht, omdat ze dacht dat het niet zo ernstig was.

Uitdroging

Haar man Bill Clinton zei vannacht op de Amerikaanse televisie dat zijn vrouw eerder dergelijke gezondheidsproblemen had, maar dat ze voorheen gewoon kon doorwerken.

"Zoiets soortgelijks gebeurde een enkele keer eerder. Ze was toen ernstig uitgedroogd en werkte als een bezetene", zei Bill Clinton in het interview.

'Ik popel'

Hillary Clinton zegt dat het inmiddels beter met haar gaat. "Zoals iedereen die ooit ziek thuis heeft gezeten, popel ik om weer aan de slag te gaan", twittert ze. Waarschijnlijk vervolgt ze woensdag haar campagne.

Ook spreekt ze haar dank uit aan iedereen die haar de afgelopen dagen beterschap heeft gewenst. Clinton (68) en haar rivaal Trump (70) hebben allebei beloofd dat ze transparanter zullen zijn over hun gezondheid.

Het campagneteam van Clinton stuurde afgelopen nacht Bill Clinton naar de media om uit te leggen dat het weer goed gaat met zijn vrouw. Hij zei dat het een goed besluit was van haar om even uit te rusten. Maar de voormalig president denkt niet dat Hillary lange tijd uit de running zal zijn.

Bill Clinton: juist besluit om dag rust te nemen

Ook de vicepresidentskandidaat Tim Kaine zei dat Hillary Clinton al snel weer contact met hem opnam.

Kaine had snel contact met Clinton

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl