Ook Trump was gisteren bij de herdenking van 9-11, waar Clinton onwel werd EPA
NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Trump wenst Clinton beterschap

Donald Trump heeft vanochtend voor het eerst gereageerd op de ziekte van rivaal Hillary Clinton. Bij Fox News wenste hij de Democratische presidentskandidate beterschap. "Ik hoop dat ze er snel weer bovenop is."

Gisteren werd Clinton (68) onwel tijdens een herdenking van de aanslagen uit 2001. Later meldde haar arts dat ze een longontsteking heeft en dat ze de komende dagen rust neemt.

Trump was in het verleden nog heel fel over de gezondheidstoestand van Clinton. In 2012 werd ze geopereerd aan een bloedprop in haar hoofd, deze maand nog kreeg ze een zware hoestbui tijdens een toespraak. Volgens de Republikeinse kandidaat is Clinton niet fit genoeg om president te worden. Maar vandaag koos hij dus niet voor de aanval.

Televisiedebat

De kandidaat voor de Republikeinen hoopt dat hij de degens met haar kan kruisen tijdens het eerste televisiedebat. Dat staat gepland voor 26 september.

Ook zei de 70-jarige Trump dat er binnenkort informatie openbaar wordt gemaakt over zijn eigen gezondheid. Volgens Trump is hij vorige week onderzocht en zal het resultaat nog deze week bekend worden. "Ik denk dat ze goed zullen zijn", zei hij tegen Fox. "Ik voel me geweldig."

Slechte communicatie

Een woordvoerder van het campagneteam van Clinton geeft toe dat er niet goed is gecommuniceerd over de zieke presidentskandidaat.

Toch is de kritiek op haar team niet geheel terecht volgens de woordvoerder. Ze zegt dat er meer bekend is over Clinton dan over alle andere presidentskandidaten in de geschiedenis van de VS. Trump is volgens haar het andere uiterste. Ze noemt de Republikein de minst transparante kandidaat ooit.

STER reclame