Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

Wawrinka sloopt Djokovic in fraaie finale US Open

Stan Wawrinka heeft in New York de US Open-titel in de wacht gesleept. De als derde geplaatste Zwitser rekende in de zeer aantrekkelijke eindstrijd met 6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3 af met Novak Djokovic.

De 31-jarige Wawrinka pakte zijn derde toernooizege op een grandslamtoernooi. In alle drie de finales versloeg hij de nummer één van de wereld: op de Australian Open in 2014 was hij Rafael Nadal de baas en vorig jaar op Roland Garros zat hij Djokovic ook al dwars.

Wawrinka verslaat Djokovic in US Open-finale

Aanvankelijk leek de Serviër nog hard op weg naar titelprolongatie en zijn dertiende grandslamzege. Hij pakte de eerste drie games en mocht bij 5-3 serveren voor de winst in de eerste set.

Wawrinka, die in de derde ronde een matchpoint had overleefd tegen Daniel Evans, knokte zich echter terug in de set en had plotseling het beste van het spel. Dat zou niet de enige keer zijn dat het beeld van de partij op zijn kop werd gezet.

Novak Djokovic

Lange tijd vochten de twee een geweldig gevecht uit. Had de één met de grootste moeite een voorsprongetje opgebouwd, kwam de ander weer ijzersterk terug met een paar prachtige punten. Naarmate de partij vorderde, werden de periodes dat Wawrinka de bovenliggende partij was wel steeds wat langer.

In de vierde set kreeg Djokovic ook nog eens last van zijn voeten en leken zijn kansen verkeken. Twee medische time-outs brachten nog wat soelaas, maar de topfitte Wawrinka bleef kalm en serveerde de partij uit. De Zwitser is nu al elf finales op rij ongeslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl