1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
CC BY SA
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse terreurverdachte opgepakt in Belgrado

In de Servische hoofdstad Belgrado is een 26-jarige Nederlandse vrouw aangehouden "wegens een terroristisch feit". Dat meldt de Servische krant Vecernje Novosti op zijn website. Het OM bevestigt de aanhouding om terreurverdenkingen, maar kan nog niets zeggen over de identiteit van de verdachte of de aard van de verdenkingen.

De vrouw was mogelijk op weg naar Syrië, zegt het OM. Geprobeerd wordt om de vrouw op korte termijn te laten uitleveren aan Nederland. Na de uitlevering zou ze in hier worden vastgezet.

Zwanger

Volgens de Servische krant gaat het om de 26-jarige Ramona S. uit Maastricht. Voor haar aanhouding zou ze internationaal zijn gezocht voor betrokkenheid bij een terroristische organisatie die actief is in Nederland en België.

De vrouw is volgens de Servische krant vijf maanden zwanger. Ze zou in Nederland tot de islam zijn bekeerd en geradicaliseerd.

Volgens de krant was ze de laatste zes maanden ondergedoken in Servië. Het is niet duidelijk waarom ze de afgelopen tijd juist daar verbleef.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl