NOS SportAangepast

KLM Open-winnaar Luiten: zat tegen perfectie aan

"Tijd voor een feestje. Mijn huis gaat een rotzooi worden, maar dat ruim ik morgen wel op..." Na het winnen van het KLM Open heeft Joost Luiten een glimlach van oor tot oor. En terecht, want hij was oppermachtig in Spijk.

"Dit zat dicht tegen perfectie aan", liet hij weten. "Ik heb vandaag misschien één mindere bal geslagen. Die ging het water in. Verder was bijna elke bal en elke putt op de lijn die ik wilde. Ja, dat zijn fantastische dagen."

Luiten won met drie slagen verschil, een voorsprong die hij bij het bereiken van de laatste hole al binnen had. "Die birdie op de zeventiende hole was lekker. Dan weet je eigenlijk wel dat het goed zit. Fantastisch om daarna voor al die mensen met een gerust gevoel de laatste hole te spelen."

Joost Luiten met de trofee

In 2013 won de Bleiswijker het KLM Open ook. Toen na een rechtstreeks gevecht (en een play-off) met Miguel Ángel Jiménez.

"Dat was nu anders tegen Bernd Wiesberger, want hij speelde in een andere groep. Jammer? Achteraf niet, nee, want ik sta met de beker, haha."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl