Luiten wint KLM Open met tien birdies op slotdag

Getty

Joost Luiten heeft net als in 2013 het KLM Open gewonnen. De 30-jarige golfer, die nu vijf titels op de Europese Tour op zijn naam heeft staan, bleef in Spijk de Oostenrijker Bernd Wiesberger drie slagen voor met een totaal van 265 (-19).

Luiten begon de slotdag met drie slagen achterstand op de eerste positie, maar met een ronde van 63 slagen (-8) en tien birdies stak hij iedereen de loef af. En traditiegetrouw op de slotdag: in een oranje shirt.

Luiten kan juichen na laatste hole: hij wint het KLM Open
NL
De laatste hole van de Nederlander op de Spijk. Daarna was hij niet meer in te halen voor de concurrentie.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
1/4Luiten kan juichen na laatste hole: hij wint het KLM Open
Luiten wint KLM Open met tien birdies op slotdag
NL
Een samenvatting van de vierde ronde van het KLM Open in Spijk.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
2/4Luiten wint KLM Open met tien birdies op slotdag
Luiten: dit was dicht tegen perfectie aan
Een interview met de winnaar van het KLM Open golftoernooi.
3/4Luiten: dit was dicht tegen perfectie aan
Luiten blikt terug op winst KLM Open
Een interview met de Nederlandse golfer nadat hij voor de tweede keer in zijn loopbaan het KLM Open heeft gewonnen.
4/4Luiten blikt terug op winst KLM Open

Luiten, de nummer 73 van de wereld, traint geregeld in Spijk en kent de banen van The Dutch op zijn duimpje. Dat was vooral te zien op de greens, want de Rotterdammer imponeerde met de ene lange putt na de andere. Ook toen het spannend werd, hield hij het hoofd keurig koel.

Niet van slag

Luiten begon als gedeeld derde aan de dag, maar na een ijzersterke opening (twee birdies) nestelde hij zich al naast koploper Scott Hend. In het vervolg was de spanning aan kop te snijden, want ook Wiesberger voegde zich bij de leiders.

Na een sterke fase met vijf birdies en maar één bogey, moest Luiten de leiding op de dertiende hole toch weer afstaan nadat zijn bal in het water was beland (bogey). Luiten was niet van slag, won weer twee slagen en zag Wiesberger wat foutjes maken. Hend was mede door twee double bogeys al afgehaakt.

Na een birdie op de zeventiende hole en een par op de achttiende hole had Luiten de hoofdprijs van 300.000 euro binnen.