NOS NieuwsAangepast

Geëlektrocuteerde olifanten krijgen begrafenis in India

Geëlektrocuteerde olifanten krijgen begrafenis in India

In een dorp in het noordoosten van India hebben twee olifanten een ceremoniële begrafenis gekregen. De dieren waren gisteren geëlektrocuteerd door een hoogspanningskabel op een theeplantage.

Tientallen inwoners van het dorp Darjeeling kwamen af op de afscheidsceremonie van de olifanten. De Indiërs legden bloemen op de dode lichamen van de dieren. Sommigen bukten bij de lijken om te bidden. Veel Indiërs beschouwen olifanten als heilige dieren.

Hoogspanningskabel

De dieren hoorden bij een kudde van dertig olifanten die de theeplantage overstaken. "Deze twee raakten verstrikt in hoogspanningskabels", vertelt een Indiase boswachter. "Doordat het hard regende, werden de dieren geëlektrocuteerd."

Volgens de dorpelingen kwam eerst een van de olifanten vast te zitten in de hoogspanningskabels. Het andere dier zou verstrikt zijn geraakt toen hij zijn soortgenoot probeerde te bevrijden.

De olifant speelt een belangrijke rol in het hindoeïsme, de grootste religie in India. Een van de belangrijkste hindoeïstische goden Shri Ganesh wordt afgebeeld met het hoofd van een olifant. Het dier wordt in sommige hindoeïstische tempels aanbeden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl