EPA
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij ongeluk met riviercruiseschip in Duitsland

Bij een ongeluk met een riviercruiseschip in Zuid-Duitsland zijn twee bemanningsleden om het leven gekomen. Vanmorgen vroeg schampte het schip in het Main-Donaukanaal eerst met het dak een brug. Vervolgens kwam het vast te zitten onder een tweede spoorbrug. De stuurhut werd eraf geslagen.

De 49-jarige kapitein en een 33-jarige matroos kwamen om. Alle 181 passagiers en de rest van de bemanning bleven ongedeerd.

De Viking Freya, zoals de boot heet, heeft op het dak een mini-golfbaan en een kruidentuin voor de gasten. Het restaurant op de boot bestaat bijna alleen maar uit ramen. De passagiers zijn vooral Amerikanen.

Boedapast

De bedoeling was dat het schip van Erlangen in de deelstaat Beieren naar Boedapest zou varen. Maar de cruise was dus snel voorbij. De ongelukken gebeurden vlak nadat het schip uit Erlangen was vertrokken.

Normaal gesproken wordt de stuurhut afgebroken bij lage bruggen en worden de relingen, stoelen en het andere meubilair ingeklapt en op het dek gelegd. Zelfs dan past het schip maar net onder sommige bruggen. Nu zijn die maatregelen niet genomen. Waarom niet, is niet bekend. De politie onderzoekt dat nog.

Aan de evacuatie van de mensen op de boot kwamen zo'n 200 hulpverleners te pas.

Cruiseschip ramt brug: kapitein en matroos overleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl