NOS VoetbalAangepast

Na frisse wind is voor klagers geen plaats meer bij Vitesse

Het affiche Ajax-Vitesse (16.45 uur) staat vooraf natuurlijk in het teken van Peter Bosz, de huidige Ajax-coach die in het verleden bij Vitesse werkte. Bosz was ook de trainer die aanvoerder Guram Kashia uit het elftal zette. De Georgiër kan er nu om glimlachen. "Ik heb meer goede momenten met hem beleefd dan slechte..."

"Bosz was een goede trainer met wie ik nog steeds een goede relatie heb. Daar veranderen die paar wedstrijden niets aan. Hij besliste op dat moment dat ik reserve was. Natuurlijk was dat toen een teleurstelling. Of ik hem een hand geef? Natuurlijk! Ik heb drie jaar goed met hem gewerkt."

Kashia: heb een goede band met Bosz

Ook voor trainer Henk Fraser is Bosz een oude bekende. De twee speelden in de jaren negentig samen bij Feyenoord en zijn allebei trainers geworden. "Of ik hem een wijsneus vind? Dat vind ik niet het juiste woord. Hij was wel een prater, iemand die het spelletje goed zag."

"Als speler had hij al een bepaalde filosofie. Hij dekte graag naar voren. Ik speelde achter hem en als hij het moment koos om druk te zetten, dan volgde ik blindelings. Ik vond dat hij het goede moment zag. Dat kun je wijs vinden, of het is gewoon kwaliteit. Ik vind dat je mensen de credits moet geven voor wat ze presteren."

Fraser volgde Bosz vroeger blindelings

Teleurstelling

Een woord dat vaak voorbijkomt als je met Kashia praat is teleurstelling. Het is het vorige seizoen van Vitesse samengevat in een woord. "Vorig seizoen is niet geworden van we ervan verwacht hadden."

"We konden niet van wedstrijd naar wedstrijd leven. Altijd was er wel iemand die klaagde of teleurgesteld was. Daarom heb ik deze zomer ook de spelers toegesproken als aanvoerder. Ik was helemaal klaar met dat gedrag."

Kashia was er vorig seizoen helemaal klaar mee

De frisse wind die deze zomer door de Arnhemse club waaide, heeft van Vitesse een ander team gemaakt, zo bezweert Kashia. "Alles is anders nu. Een andere trainer en veel nieuwe jonge spelers die voor een ander elan hebben gezorgd bij de ouderen. Ik geloof dat we nu wel in staat zijn om van wedstrijd naar wedstrijd te leven. Dat we nu wel de instelling hebben om elke week maximaal te presteren."

Pasta

De trainerswisselingen hebben Kashia het afgelopen jaar geen goed gedaan. "Ik werk het liefst langer met dezelfde trainer. Elke nieuwe trainer heeft zijn eigen specifieke regels en dingetjes, het duurt altijd even voordat ik daar aan gewend ben. Ik hou van regelmaat en balans. Ik eet ook al twintig jaar elke dag pasta."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl