Luuk de Jong

Goede generale PSV voor duel met Atlético

PSV zal met het nodige vertrouwen het duel met Atlético Madrid tegemoet gaan. De ploeg hoefde bij NEC maar een kwart wedstrijd vol gas voor een zege: 0-4. Dinsdag komen de Madrilenen naar Eindhoven.

Trainer Phillip Cocu gunde Andrés Guardado en Santiago Arias rust, maar daar werd zijn ploeg nauwelijks minder van. Bart Ramselaar, die zijn debuut maakte in de basis, schoot al na vier minuten na een knappe solo de 0-1 binnen en Gaston Pereiro schoof de bal snel daarna onder Joris Delle door voor 0-2.

En PSV ging vrolijk door. Joshua Brenet kopte de derde Eindhovense treffer binnen, waarna De Jong in de 24ste minuut de bal over Delle heen liftte voor 0-4. PSV hoefde daarna niet meer en nam gas terug. Dat was een zegen voor NEC, dat de kluts kwijt was en nooit terugvond.

PSV evenaarde door de 12de uitzege op rij het eredivisierecord, dat al in handen was van PSV. In het glorieuze seizoen 1987/1988 boekte PSV onder Guus Hiddink ook twaalf uitzeges op rij.