Alireza Jahanbakhsh haalt uit voor de 1-0

AZ verslaat Willem II in mat potje

AZ heeft in een matige wedstrijd de punten in eigen huis gehouden. Willem II probeerde het wel in Alkmaar, maar kon geen potten breken: 2-0.

Na een kwartiertje van aftasten werd AZ, ook omdat Willem II in de opbouw de bal steeds erg vlot inleverde, dreigender. Kostas Lamprou keerde met een flitsende reflex nog een kopbal van dichtbij van Fred Friday, maar de Griek had na 19 minuten geen antwoord op een fraaie uithaal van Alireza Jahanbaksh van zo'n twintig meter.

Aan de overkant ketste een snelle inzet van Erik Falkenburg, die goed voor zijn man was gekomen en verrassend schoot, af op de paal. Dat was in de eerste helft ook het enige wapenfeit van de Tilburgers.

Loos offensiefje

Na rust bleef het spel vrij mat. Willem II had tegen de solide AZ-verdediging weinig in te brengen en de thuisploeg leek het allemaal wel best te vinden. De bezoekers drongen in het laatste kwartier, met Batholomew Ogbeche als invaller voor de onzichtbare Fran Sol, steeds nadrukkelijker aan. Het bleek een loos offensiefje dat geen noemenswaardige kans meer opleverde.

In de blessuretijd wist Levi Garcia de score nog te verdubbelen. Darryl Lachman leverde de bal klunzig in, waarna Garcia Lamprou kon omspelen en de bal binnentikte.