Annemiek van Vleuten
NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten geniet van alle aandacht

Vaak zijn het de medaillewinnaars die na de Olympische Spelen kunnen genieten van een groeiende bekendheid. In het geval van Annemiek van Vleuten (33) ligt dat iets anders. Ze kwam tijdens de wegwedstrijd dramatisch ten val en dat leverde haar een enorme hoeveelheid aandacht op.

"Het lijkt wel of je populairder bent dan ooit", stelt presentator Gert van 't Hof in Langs de Lijn En Omstreken. "Ja. Het is alleen wel bizar dat daar een spectaculaire val voor nodig is. Toch hoop ik dat het ook met mijn rijden van daarvoor te maken heeft", vertelt ze.

Om los te komen van de aandacht na de Spelen ging Van Vleuten met haar moeder naar Italië, waar ze zich ver van al het rumoer voorbereidde op de rest van het wielerseizoen. "Dat had ik echt nodig. Alle aandacht heeft me goed gedaan, maar voor het herstel was de rust ook belangrijk."

Met moeder en fiets pakte ze eerder dan verwacht de draad weer op. En veel eerder dan verwacht behaalde ze haar eerste overwinning.

De Ronde van België was voor Van Vleuten 'een mooie opstap om weer vooruit te kijken'. Maar ze won twee etappes, loste iedereen op de Muur van Geraardsbergen en pakte de eindoverwinning. "Ik weet niet hoe, maar ik voel me weer als in Rio. Die vorm is er nog steeds."

Van Vleuten na haar proloogzege in België

En dat biedt perspectief. Over iets meer dan een maand wordt het WK in Qatar gehouden. Met een parcours dat eigenlijk te vlak is voor Van Vleuten, maar wel kansen biedt in de tijdrit. Tot die tijd gaat ze weer even de rust opzoeken.

"Gaat je moeder mee? Dat is inmiddels wel een sleutelfiguur", vraagt Gert van 't Hof haar aan het einde van het interview. "Nee, niet met mijn moeder", lacht Van Vleuten. "Ik ga maandag op trainingskamp met Marianne Vos, maar die heeft in Rio laten zien dat ze ook heel goed kan moederen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl