NOS NieuwsAangepast

Matrassenwinkel dicht na bizarre Twin Towers-commercial

De eigenaar van een matrassenwinkel in Texas heeft zijn excuses aangeboden voor een bizar reclamefilmpje. De commercial komt vlak voor de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers in New York, zondag 15 jaar geleden.

In het filmpje prijst een vrouw alle maten matrassen aan voor een "twin-price". Daarna duwt ze twee mannen in twee stapels matrassen en begint te gillen als die omvallen. Dan draait ze zich om en zegt: "We'll never forget."

Rel rond misplaatste 9/11 matrassenreclame

Nadat er op sociale media schande werd gesproken van het filmpje besloot de eigenaar van Miracle Mattress de winkel te sluiten. Volgens hem is de reclame zonder zijn weten geproduceerd door werknemers in San Antonio.

"We nemen de volle verantwoordelijkheid hiervoor en betreuren de pijn die deze respectloze commercial heeft veroorzaakt", laat hij weten. "We zullen tot en met de 9/11-herdenking zwijgen om de aandacht niet verder af te leiden."

Cola

Het is de tweede keer binnen enkele dagen dat een bedrijf in de problemen komt door een smakeloze 9/11-verwijzing. Eerder boden Coca-Cola en Walmart excuses aan voor een WTC van frisdrankblikjes.

Volgens Coca-Cola was het bouwwerk bedoeld als eerbetoon aan de plaatselijke brandweer. "We bieden excuses aan aan iedereen die beledigd was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl