De speciale jubileumschaal voor de kampioen van dit seizoen ANP

De aankomend kampioen van de eredivisie mag zich aan het einde van het seizoen verheugen op een bijzondere schaal. De KNVB heeft vanwege het zestigjarig bestaan van de eredivisie namelijk een speciale, met goud ingelegde kampioensschaal laten maken. 

Alle versieringen van de tinnen schaal, zoals het KNVB-logo en de tekst 'Kampioen van Nederland eredivisie 2016-2017' zijn van 24 karaats goud. De KNVB wil de jubileumschaal vanaf dit seizoen iedere tien jaar uitreiken.

"Wie jarig is, trakteert. En dit is ons cadeau voor de eredivisie", zei Gijs de Jong, aankomend directeur voetbalzaken bij de KNVB, tijdens de viering van het zestigjarig jubileum in Sparta-stadion Het Kasteel.

KNVB doet eredivisie 'gouden' kampioensschaal cadeau

De afgelopen zestig jaar waren mooi, maar hoe ziet De Jong de komende zestig jaar van de eredivisie? "Ik ben een hoopvol mens, dus ik zie de toekomst ook positief. Tegelijkertijd moeten we onze ogen ook niet sluiten voor de realiteit. We zijn goed aan het kijken naar onze competities en ik denk zeker dat de komende jaren zaken gaan veranderen."

Hoewel Nederland steeds verder achter lijkt te raken bij de Europese top, wil De Jong niet al te pessimistisch zijn. "Als we zien hoe spannend de eredivisie is en als je dat afzet tegen hoe het vaak in Duitsland en Spanje gaat, dan denk ik dat we blij mogen zijn met onze competitie, waarin veel jong talent speelt. Maar we moeten ook zorgen dat we internationaal aan blijven haken. En daar zit de doelstelling."

STER reclame