Een foto waarop Michael L. met een wapen te zien is
NOS NieuwsAangepast

Arrestatie na tweets over aanslagen op asielzoekers

Een arrestatieteam van de politie heeft vanavond in Hoorn een man opgepakt vanwege het versturen van dreigtweets. Misdaadsite Crimesite plaatste screenshots van de tweets, waarin werd gedreigd met aanslagen op asielzoekers. Ook werden er foto's verstuurd waarop Michael L. te zien is met een automatisch wapen in zijn hand.

Volgens de site was de man lid van de extreem-rechtse Centrumpartij '86. Zijn Twitteraccount is inmiddels afgeschermd, maar er zouden meer racistische en rechts-extremistische berichten te lezen zijn. Ook waren volgens de misdaadsite nazi-symbolen geplaatst.

L. heeft bij Crimesite gereageerd op de tweets. Hij zegt dat iemand zijn Twitteraccount heeft gehackt. "Want ik heb hier geen reet mee te maken. Ik heb die dingen niet getwitterd."

Aangifte

L. zegt dat zijn nichtje onlangs is verkracht door een asielzoeker. "Maar ik zou nooit zulke dingen over asielzoekers twitteren." Verder bevestigt hij dat hij ooit lid is geweest van CP'86. L. zegt aangifte te doen van de hack. Het wapen waarmee hij op de foto stond, zou nep zijn.

Afgelopen weekend werd een meisje van 17 slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf, meldde de politie. Een asielzoeker die in een azc in Dronten woont, is opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl