De foto die in de envelop zat
NOS NieuwsAangepast

Brief stervende moeder duikt op in tweedehands boek

Een brief van een stervende moeder aan haar jonge dochter is na vijftien jaar opgedoken in een tweedehands boek. Na een oproep in een plaatselijke krant werd de inmiddels 21 jaar oude Bethany Gash opgespoord.

Antiquair Gordon Draper vond de brief toen hij een stapeltje boeken doorpluisde. In een envelop zaten de brief en een foto van een vrouw met een meisje.

"Lieve Bethany (mijn kleine schat)", stond er boven de brief, waarin de moeder uitlegde dat een operatie om problemen met haar longen te verhelpen was mislukt. "Als papa je dit voorleest, betekent het dat ik ben gestorven en in de hemel bij de engelen woon."

Ik hoop dat je me niet vergeet, want ik zal altijd je moeder blijven.

Fragment uit de brief

De moeder vraagt haar dochter goed op haar konijn te letten en legt uit dat haar vader en opa goed voor haar zullen zorgen. "Ik zal van boven altijd op je passen. Als je een felle ster ziet zoals in het rijmpje twinkel twinkel kleine ster, dan ben ik dat."

De moeder sluit af me de woorden: "Ik hoop dat je me niet vergeet, want ik zal altijd je moeder blijven."

Verhuizing

Enkele dagen nadat de oproep in de Britse media was verschenen, wist de BBC Bethany Gash te traceren. Ze meldde dat haar moeder op 36-jarige leeftijd aan taaislijmziekte was overleden. Ze was de brief vijftien jaar geleden kwijtgeraakt bij een verhuizing.

"Ik had nooit gedacht dat ik ooit de brief weer zou zien", zei Gash tegen de omroep. "Dit is het laatste stukje dat ik heb van mijn moeder."

Verder vertelde Gash dat haar vader inderdaad de brief had voorgelezen na de dood van haar moeder. Daarna is de envelop waarschijnlijk in het boek gestopt om hem goed te bewaren.

Gash is inmiddels zelf moeder. Ze is van plan haar zoon Oliver, nu 19 maanden, de brief te laten zien als hij oud genoeg is om het verhaal te begrijpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl