NVU-voorman Constant Kusters (september 2014)
In samenwerking met
Oost
NOS NieuwsAangepast

Extreem-rechtse NVU schiet ontslagen leraar te hulp

De Nederlandse Volksunie (NVU) wil demonstreren voor de school in Oldenzaal waar een leraar met extreem-rechtse ideeën werd ontslagen.

Volgens regionale omroep RTV Oost zal de NVU binnen enkele weken een vergunning aanvragen voor een manifestatie bij de school. Het protest moet plaatsvinden op een doordeweekse dag, als er wordt lesgegeven.

Gisteren werd bekend dat het Twentse Carmel College een geschiedenisdocent heeft ontslagen die op internet extreemrechtse berichten plaatste en zich positief uitliet over de NVU. Leerlingen hadden ontdekt dat de man neonazistische sympathieën had.

Advies: hoger beroep

VNU-voorman Constant Kusters is verbolgen over het ontslag. "Een extreem-linkse docent wordt ook niet ontslagen. Waarom deze man dan wel?". Hij adviseert de ontslagen docent in hoger beroep te gaan tegen een uitspraak van de rechter, die bepaalde dat de schoolleiding de man terecht naar huis heeft gestuurd.

Burgemeester Schouten van Oldenzaal weet van het voornemen van de NVU om te demonstreren. Hij zegt dat hij de vergunningaanvraag van Kusters afwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl