ANP Pro Shots
NOS SportAangepast

Kaptheijns eindelijk Europees kampioen na schorsing 'motormeisje'

De Nederlandse veldrijdster Maud Kaptheijns moest er lang op wachten, maar nu is er eindelijk de bevestiging van de Europese wielerbond UEC: ze is officieel uitgeroepen tot Europees kampioen veldrijden onder 23 jaar.

Kaptheijns werd in november vorig jaar tweede achter de Belgische Femke Van den Driessche bij de Europese titelstrijd in Huijbergen. Twee maanden later werd bij Van den Driessche op de WK een motortje in haar fiets aangetroffen.

Het argument van Van den Driessche dat die fiets niet van haar was, maar van een vriend, werd in april van dit jaar door de internationale wielerbond UCI van tafel geveegd. Het 'motormeisje' werd voor zes jaar geschorst. Al haar resultaten vanaf oktober 2015 werden geschrapt.

Die schorsing werd dus al bijna vijf maanden geleden uitgesproken, maar voor Kaptheijns was het nog steeds wachten op een officiële wijziging van de uitslag. Die is er nu. De Europese titel is met terugwerkende kracht voor Kaptheijns.

Hoogtepunt

"Natuurlijk hebben veel mensen mij al gefeliciteerd en gezegd dat ik de eigenlijke kampioene ben, maar een dergelijk bevestigend bericht kan toch het best van de Europese bond komen. Daarmee is het officieel geworden", zegt Kaptheijns in een persbericht.

"Ik ben trots op het behalen van de Europese titel, ik beschouw dat als het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nog toe. Dit is een prijs die voor altijd achter mijn naam blijft staan en waar ik later met trots op terug kan kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl