ANP

Rapper Typhoon heeft in augustus een nacht in de cel doorgebracht nadat hij werd gearresteerd. De 32-jarige rapper vergat te betalen na zijn tankbeurt bij een tankstation in Hazeldonk. 

Typhoon, wiens echte naam Glenn de Randamie is, heeft een bericht op Facebook geplaatst waarin hij zegt dat het voorval naar zijn mening niets met etnische profilering te maken heeft. "Het zou jammer zijn als die discussie zou worden vertroebeld door dit verhaal."

Bericht Typhoon op Facebook

Volgens De Randamie vond het voorval op 2 augustus plaats. Hij reed terug uit België nadat hij een telefoontje had gekregen dat zijn oom op sterven lag en hij afscheid moest nemen. "Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen." Veertig kilometer verderop werd hij gearresteerd.

De rapper werd naar een politiebureau in Breda gebracht, waar hij een nacht in de cel doorbracht. "De volgende ochtend werd ik verhoord. Ik heb eerlijk en open mijn verhaal gedaan en rond 12.30 uur kreeg ik van de officier van justitie te horen dat de zaak gelukkig geseponeerd werd, omdat er inderdaad totaal geen opzet in het spel was."

Etnische profilering

Typhoon reageert waarschijnlijk zo uitgebreid omdat een eerder voorval tussen hem en de politie in mei veel ophef veroorzaakte. In Zwolle werd hij staande gehouden, omdat agenten zijn luxe wagen verdacht vonden, gezien zijn leeftijd en huidskleur. De politie bood toen excuses aan. Door dat voorval ontstond een discussie rondom etnische profilering. Volgens de rapper heeft de arrestatie in augustus niets met deze discussie te maken. "Het staat helemaal los van het maatschappelijke debat."

De rapper betaalde uiteindelijk toch nog zijn benzine. Ook was hij nog op tijd om afscheid van zijn oom te nemen. 

STER reclame