ANP
NOS Voetbal

Stemming slaat om in de media: pech achtervolgt Oranje

Voorafgaand aan het eerste WK-kwalificatieduel met Zweden slepen de Nederlandse media hun messen. Alleen een zege in Solna leek Danny Blind weer lucht te kunnen geven. Het werd een gelijkspel, maar wel een met perspectief, zo oordelen de media.

"Oranje ontbeert elk geluk", kopt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant had Oranje meer verdiend dan een punt. "Het spel bood zowaar voorzichtige hoop richting de toekomst. Temidden van bestuurlijke chaos en dreigende rampspoed toonde Oranje zich weerbaar."

Volgens het AD was het net alsof Oranje niet alleen tegen Zweden speelde, maar ook tegen een "onzichtbare kracht". "Een kracht die het niet zo heeft op de al zo kwetsbare bondscoach van het Nederlands elftal."

In het doolhof van de crisis sloeg Oranje dinsdag een duistere weg in, maar kort voor het betreden van een mogelijk fataal zijpad was daar een streep licht.

de Volkskrant

Sneijder

Volgens De Telegraaf krijgt Oranje kleur. In plaats van een teneergeslagen Blind opent de krant met een juichende Wesley Sneijder. "Het mag gewoon niet. Danny Blind heeft allesbehalve het geluk aan zijn achterste hangen", schrijft de ochtendkrant.

"Eigenlijk speelde Oranje de hele wedstrijd met de handrem op tegen een Zweeds elftal dat zonder Zlatan Ibrahimovic helemaal niets meer voorstelt."

Doolhof

De Volkskrant oordeelt dat "een opsteker Oranje niet gegund is". Het medium omschrijft het als volgt: "In het doolhof van de crisis sloeg Oranje dinsdag een duistere weg in, maar kort voor het betreden van een mogelijk fataal zijpad was daar een streep licht."

2,4 miljoen tv-kijkers

De wedstrijd werd gisteren goed bekeken. Bijna 2,4 miljoen tv-kijkers zagen Oranje gelijkspelen. Naar de nabeschouwing keken 1,2 miljoen mensen. De verloren oefenwedstrijd tegen Griekenland werd vorige week met 1,6 miljoen kijkers aanzienlijk minder goed bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl