Getty Images
NOS Nieuws

Fox News schikt voor 20 miljoen met presentatrice

Een voormalige presentatrice van Fox News heeft in de VS een miljoenenschikking getroffen in een zaak wegens seksuele intimidatie. Gretchen Carlson, die in de zomer werd ontslagen bij Fox News, krijgt volgens een anonieme bron 20 miljoen dollar van het bedrijf.

Het moederbedrijf 21st Century Fox heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat "het bedrijf betreurt en spijt betuigt over het feit dat Gretchen niet behandeld is met het respect dat zij en al onze collega's verdienen".

Roger Ailes

Carlson zegt dat ze ontslagen werd als anchor bij Fox News omdat ze geweigerd had seksuele diensten te verlenen aan haar baas Roger Ailes. Die ontkende eerst, maar Fox ontsloeg hem in juli nadat vrouwelijke collega's van Carlson dezelfde klachten hadden geuit.

Op 23 augustus begon Carlson een rechtszaak tegen Fox, Roger Ailes en andere leidinggevenden. In de aanklacht zegt ze dat ze met vergelding bedreigd werd toen ze in het voorjaar een klacht indiende over Ailes.

Een van de leidinggevenden, William Shine, waarschuwde haar toen dat Ailes een machtig man was en dat ze haar klacht beter kon intrekken. Shine werd na het ontslag van Ailes vice-president van Fox News.

Carlsons advocaten betoogden dat Ailes weliswaar de grootste boosdoener was, maar dat zijn gedrag door anderen werd aangemoedigd, en dat er bij Fox een sfeer hing van bedreiging, vernedering en vergelding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl