ANP
NOS Nieuws

Oldenzaalse school ontslaat docent met extreemrechtse ideeën

Het Twentse Carmel College heeft een geschiedenisdocent ontslagen die op internet extreemrechtse berichten plaatste en zich positief uitliet over de extreemrechtse partij NVU.

De man uit Almelo had eerder al twee keer stage gelopen bij de Oldenzaalse vestiging van de scholengemeenschap. Deze zomer trad hij in dienst, maar werd al kort daarna ontslagen zonder aan het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen. Via de rechter probeerde de man af te dwingen dat hij toch aan de slag mocht als docent geschiedenis.

Facebook

Tijdens zijn tweede stage merkten leerlingen op dat de man neonazistische sympathieën had. Ze hadden onder meer ontdekt dat de docent een rechtszaak van een NVU-voorman had bijgewoond en vonden foto's van hem online waaruit op te maken viel dat hij zelf een neonazi is.

Ook likete hij berichten op Facebook die anti-politie, anti-krakers en racistisch waren. De docent ontkende dit en heeft de foto's en berichten van internet laten verwijderen.

Betere screening

De man eiste van het Carmel College een schadevergoeding en wilde zijn ontslag ongedaan maken. De rechter in Enschede heeft dat verzoek afgewezen.

De kwestie is aanleiding voor het Carmel College om de screening van docenten te verbeteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl