Asielzoeker opgepakt voor zedenmisdrijf Kampen

De fietrs van het verkrachte meisje is met karton ingepakt en wordt meegenomen voor sporenonderzoek Stefan Verkerk

De politie heeft een 33-jarige asielzoeker opgepakt op verdenking van een zedenmisdrijf van afgelopen weekend in Kampen. Een meisje van 17 werd rond 03.00 uur 's nachts door een man van haar fiets getrokken, waarna ze slachtoffer werd van "een ernstig zedenmisdrijf". 

Of sprake was van verkrachting, zoals verscheidene media melden, wil de politie niet zeggen. "Dat is vanwege de privacy van het slachtoffer en omwille van het onderzoek. Wat er precies is gebeurd, is daderinformatie", zegt een woordvoerder van de politie. 

De asielzoeker, die in een azc in Dronten woont, werd zondagavond opgepakt in Kampen. Een vrouw die op dat moment bij hem was is eveneens aangehouden. Zij is 23 en woont eveneens in het azc in Dronten. De politie onderzoekt of zij erbij betrokken was. Beiden zitten vast. Waar ze oorspronkelijk vandaan komen wil de politie niet zeggen. 

Het 17-jarige slachtoffer is na het incident behandeld in het ziekenhuis. "Het was een ontzettend heftig incident en het heeft veel impact gehad", zegt de politiewoordvoerder. "Het gaat naar omstandigheden goed met haar."

STER Reclame