ANP
NOS Nieuws

Lopers Afsluitdijk Open krijgen geld niet terug

De 7500 hardlopers die zaterdag deel zouden nemen aan de Afsluitdijk Open krijgen hun inschrijfgeld niet terug. De wedstrijd werd op het laatste moment afgelast vanwege dreigend onweer. Volgens de organisator hebben de deelnemers zich geconformeerd aan de algemene voorwaarden, waarin staat dat de organisatie in geval van overmacht geen geld terug kan geven.

Er wordt gekeken of de wedstrijd op korte termijn alsnog kan worden gehouden, maar de kans dat dit lukt lijkt niet erg groot. En als het wel lukt is het niet zeker of de gedupeerden gratis mogen meedoen.

"We overwegen sterk om de gedupeerde deelnemers een gratis startbewijs te geven voor een volgende editie, maar ik kan dat op dit moment nog niet garanderen", zegt Koen Hermens namens House of Sports, de organisatie achter het sportevenement.

42 euro

Wie het hele parcours van 32 kilometer af wilde leggen, betaalde daar 42,20 euro voor.

Het evenement moest zaterdag worden afgeblazen vanwege het slechte weer. Er was kans op onweer en zware windstoten, waardoor volgens de organisatie de veiligheid van de deelnemers niet kon worden gegarandeerd.

Nieuwe datum

Op dit moment wordt met Rijkswaterstaat en andere partijen overlegd over een alternatieve datum voor het evenement. "De kans dat dat op korte termijn lukt is niet zo heel erg groot. Het is van zoveel factoren afhankelijk of dat slaagt dat ik daar geen toezeggingen over kan doen."

Waarschijnlijk lukt het pas voorjaar 2017 om een nieuwe Afsluitdijk Open te organiseren. "Maar we houden uiteraard hoop. Als het eerder kan, graag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl